Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog (DVD en Handleiding)

€ 23,33
  • Uitgebreid assortiment
  • Van bekende onderwijsuitgevers
  • Passend bij elke leerbehoefte
  • Voor en door onderwijsprofessionals

Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog is perfect in te zetten in de aanloop naar 4 en 5 mei. In elke aflevering staat één kind centraal dat zijn of haar verhaal vertelt over de Tweede Wereldoorlog. Door de ogen van Dirk, Hans, Corrie, Els, Roos, Kaat en Jurgen beleven de leerlingen steeds een ander aspect van de oorlog. Zo begrijpen ze beter hoe waardevol het is om te leven in vrijheid, waarom wij nog steeds de bevrijding vieren en de slachtoffers van oorlogen herdenken.

Lesmateriaal Vroeger & Zo speciaal

De bundel 13 in de Oorlog bestaat uit de handleiding en de dvd. Op de dvd staan 13 afleveringen. De handleiding bevat naast de antwoorden op de opdrachten uit het werkboek ook tips en achtergrondinformatie. Per aflevering worden er suggesties voor boeken en musea gegeven zodat je het gemakkelijk tot een project kunt maken. De werkboekjes zijn los verkrijgbaar.

Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog

13 in de Oorlog gaat terug naar WOII en laat zien hoe het was om tijdens de oorlog op te groeien. In 1939 is het oorlog in Europa. Er worden bommen op huizen gegooid, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door Adolf Hitler, de baas van Duitsland. Hitler wil de baas worden van heel Europa en daarom vallen de Duitsers ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in een klap helemaal verandert.

De handleiding en de DVD zijn ook los te bestellen. Daarnaast is er een werkboek verkrijgbaar. 

Meer informatie
SKU bm0029
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Vroeger & Zo speciaal: 13 in de Oorlog (DVD en Handleiding)
Jouw waardering